Followers

Wednesday, February 22, 2012

ainul aishah - gadis mlm


malam kelmarin aku berpeluang bersua muka dan duduk semeja bersama ainul aishah, kenal x? kalau x kenal boleh la google, dia ni pelakon drama, kebanyakannya drama yang dilakonkannya mesti ada isma yusof sekali

1st impression dah tentu la salute dengan ainul ni, lagi2 baru2 ni media banyak keluarkan story pasal dia dan tutti frutti yang kini sudah 2 cawangan di Malaysia, sebenarnya aku hanya menemani si raja karim, maklum lah baru habis "workout", dia nak jumpa sebab nak tahu pasal produk kesihatan yang ainul aishah ni jual, monavie, so kami separa tekun mendengar penjelasan ainul pasal produk/marketing plan etc

presentation malam tu bukan macam presentation mlm lain, malam tu ainul present dengan "terkial-kial tp comel", she makes mlm sounds sweet, lol, ini merupakan kali ke berapa ntah aku dengar presentation mlm, and fyi aku mempunyai respect yang tinggi terhadap orang yang buat mlm, lagi-lagi kalau orang tu datang dari keluarga yang senang, instead of spending their family fortune dia berusaha cari duit sendiri

malam tu aku sambar sebotol monavie, mmg sedap, khasiat dia pun terbaik, baru dua hari dah setengah botol aku minum, nanti senang-senang aku review pasal monavie ni

Thursday, February 16, 2012

katak di bawah kereta

tadi haziq saharuddin tanya, "hafiz360 ape cite?"

"ermmm", aku balas

nak dijadikan cerita, setelah selesai urusan dekat haziq's place, aku menuju pulang ke klang, otw keluar dari bandar sri permaisuri aku terperasan ada seekor katak atas dashboard, kecil lagi berkilat, kalau pegang mesti rasa lembik-lembik basah, aku chill je namun selang beberapa minit aku berhentikan kereta di bahu jalan, dengan kreatif, cawan dan straw "chatime" yang aku minum petang tadi aku jadikan alat untuk memerangkap katak tadi, namun makin aku kejar, dia semakin pantas melarikan diri, mentang-mentang la kecik, lalu dia menerjah seat co-pilot, sepantas kilat aku cuba mencekup, tp dia bingkas meluru ke sebelah bawah kiri seat, dengan selamba aku buka pintu lalu turun dari kereta, aku meluru ke pintu kiri belah belakang, lantas aku buka pintu, namun selang beberapa saat aku batalkan niat untuk terus menjejaki katak tersebut apabila menyedari aku berada di sebatang jalan yang sunyi yang bersebelahan hutan sederhana tebal

perjalanan pulang diteruskan

2, 3 minit sebelum sampai ke rumah aku dilambai 3 orang anak muda yang kesemuanya memakai pakaian gelap, aku beranikan diri memberhentikan kereta, mereka berlari meluru ke kereta aku, tenyata mereka masih dibawah umur

"apa budak-budak ni buat kat sini pukul 4.30 pg ni", detik hati aku

"nak pegi mana dik?", aku

"taman sentosa bang", jawab yang paling muda sekali, "12 tahun"

"masuk lah", pelawa aku

aku sempat interview diaorang, diaorang baru pulang dari bandar klang dengan berjalan kaki, "mak suruh mintak duit dekat ayah "angkat" untuk beli gas" ujar si paling muda, tunggu punya tunggu ayah "angkat" tak muncul sebab kereta ada masalah, diorang ni berumur 12, 16, 18 tahun dan merupakan adik beradik "angkat", kesemua mereka tidak bersekolah dan berasal dari flat seri perantau sungai sirih, entah kenapa aku kurang menumpukan perhatian pada cerita mereka dan pada amatan aku mereka baru sahaja berpindah ke penempatan baru mereka, "kitaorang pernah kerja welding bang, tapi sekarang kitaorang tak kerja", terang si paling muda dan yang paling serius antara mereka bertiga, mula-mula diaorang suruh drop dekat kfc berhampiran rumah mereka, tapi aku bermurah hati menghantar sampai ke rumah, memang agak ceruk rumah jenis "rumah kedai" yang mereka tinggal, aku sempat mengambil no telefon mereka sebelum meninggalkan mereka dengan seribu tanda tanya

tipu lah kalau sepanjang perjalanan aku tak rasa "gundah gulana", lagi-lagi dekat taman sebelah tengah hot cerita "maid kene belasah sampai mati", atas dasar keperimanusiaan dan tidak berburuk sangka aku tumpangkan diaorang

sepanjang perjalanan malam tu ada gak cuba uji diorang, aku bagitau yang dekat belakang ada katak, kejap-kejap aku tanya pasal katak, mula la dorang risau sambil gelak-gelak sampai yang paling muda tu kene tenteramkan adik-beradik "angkat" dia yang duduk di seat belakang

*ni bukan kali pertama aku tumpangkan orang yang tak dikenali, ada sekali tu aku hantar pakcik yang jual nasi lemak dpn 7E balik rumah dia naik scooter, pastu dia bagi aku 2, 3 bungkus nasi lemak, aku ambil walaupun masa tu aku tengah berpantang nasi, LOL