Followers

Wednesday, June 25, 2008

FINALLY - part1

hpp ho!

mood menulis tgh separuh datang nih, separuh?hehehee, baik cepat wat entry nih, act entry ni mmg dah lama nak wat, since habis SEM7 hr tu, SEM7?, ye aaa, repeat paper kan, entry ni about my sem7 at PSIS (Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam yawww!), aku start join 'repeat club' start sem 6, which mean subject sem 5, oh tidak, nightmare, ms tu aku repeat 3 paper woo, gila teruk, pe masalah aku ntah, xde fokus kot, fokus kelaut, byk anasir-anasir luar mengganggu, lg st aku mmg kuat tido, bayangkah eh, orang dah habis kelas, aku br nak bangun, selalu bertembung kat elephant walk, so mostly kelas yg pagi2 tu mmg aku sapu habis, time management mmg hancur glee, dushhh.

so sem 6 aku agak tragis, aku wat rayuan kat KJ(ketua jabatan) 3,4 kali sbb nak amik semua subjek dlm satu sem, aku xnk additional sem, aku x dibenarkan amik semua subjek sbb dah melebihi jam kredit yang dibenarkan, kali terakhir aku wat rayuan br lulus, myb aku berjaya 'perdayakan' KJ dgn muka seposen aku kot, heh, subjek sem 6 ada 8+subjek repeat, overall aku de 10 subjek, xmo extand sem punya pasal, tp 4 subjek xde final, so yang ada final 6 subjek je, bermulalah keazaman aku meluak2 utk study hard for that sem, 'hangat2 tahi ayam'.

sem 6 tu consider sem akhir aku, sem6 gak antara sem yang best, new roomate line up, hahaha, roomate plg wicked kt dunia, hr2 nak gaduh je, kobe+awe+alin ngan aku, alin tu azlin shah, laki-laki aa, diorang support aku amik semua subjek, kutuk+perli+caci+maki kalo aku x pg kelas, awal2 sem rajin la aku g semua kelas, semangat awal sem, lama2 attitude lama aku dtg blk, lg2 kalo kelas ptg after lunch, aku akan pergi kelas pagi, ptgnye pun ada kelas, gap antara kelas pg ngan ptg agak lama laaa, so aku akan balik bilik dulu, guling2, wat pe yang patut dan kadang2 terlena, dushhh, tp yang bestnye bile aku bangun tdo dapat massage yang mengatakan kelas batal, hohoho, mmg x salah pilihan hamba, heh.

sem 6 tu aku bawak transport, 'mr handsome grey atoz' aku, byk berjasa mamat nih, sem 6 gak aku bawak tv atau nama saintifiknye televisyen, hohohh, setiap malam tonton 8tv, petang manjalara, hahahaha, kobe lak bawak PS, tp aku x layan pun, ms sem 5 kitaorang mmg dah plan nak travel ms sem 6 nnti, semua roomate aku agak 'berhati kering','berjiwa besar' walaupun kadang2 'cite je lebih', kitaorang keluar masuk poly sesuka hati, awal sem pergi lawat umah awe kat perak, g tengok the simpson kat times square, midnite beb, g laundary tgk hujan peform, suka2 hati je, masuk poli pkl 3,4 pg, wat muka selamba je kat pak guard, hoho, lg satu paling best masa sem6, bulan puasa, mmg syok gilee, ptg2 je pergi bazaar, buka sama2, kalo x tido petang, kitaorang g bazaar sg besar, kalo pkl 6.30 baru nak terjaga dr tido g bazar parit baru je lah, byk lak lauk pauk dia, banyak...

to be continue...


Thursday, June 19, 2008

Friday, June 13, 2008

the break up-slideshow



best slide show ni, byk photo yg cun2, photo dier ada 'rasa', heh =)

Saturday, June 7, 2008

topic for the day:pregnancy



hpp ho!

topik hari ini kehamilan, heheeeee, xde lah nak bincangkan isu kehamilan, cuma nak cerita benda-benda berkaitan je, rasa-rasa dalam gamba atas tu sape yang tengah hamil?, hahaha, jawapan yang agak senang, sudah nyata dan jelas, hahaha, xde lah, main2 je, xde sape pun yang pregnant, saja je, yang tengah pakai baju hijau tu my sister, yg lain tu kawan2 dia, lokasi???, rahsia, hehee

sebenarnya nak wat entry pasal our 'upcoming' family members, members???, uyeahhh, tahun lepas my family dapat seorang ahli baru, muhammad akid, my brother punya anak, dah nak masuk 8 bulan dah, dah pandai bertahlil, tunjuk bintang, dan menyahut kalo orang panggil nama+dah pandai tepuk tangan+makan ice cream ngan nasi butter, hahahah, advance budak ni, nanti aku upload gamba latest dier

hujung tahun lepas lak my sister, fauzus kahwin, dah nak 6 bulan lebih dah dia kahwin, dah pregnant dah pun, cite pasal dier pregnant ada mende kelakar nak cite ngan korang, citenye camni, satu pagi... hahaa, cam drama lak, satu pagi aku g dapur, dalam pukul 8,9 pagi camtu, biasalah pagi kalo bangun cari air batu, gejala x sihat, tengah2 buat air tu angah datang, angah tu fauzus la, my sister tu, dia memulakan perbualan,hahaha

angah: x lama lagi ko jadi unclelah lang(alang, aku lah tu), lahir sama bulan dengan ko.

aku:(dengan terpinga-pinga+blur, aku tanya balik)nape?

angah:angah mengandung kot, dah 2 minggu, tapi x confirm lg, lom cek kt hospital

aku:(masih blur lagi+terkejut gaklah, sambil terfikir, 2 minggu???confuse jap, myb dier cek pakai alat pengesan kehamilan kot, sambil blur n xde mood sbb mata ngantuk lagi, aku masuk bilik balik, tidoooo,heh)

sepanjang conversation tadi angah mmg macam happy gila, hahaha, bile dah bangun aku tanya balik kat angah

aku:pagi tadi ko cakap kat alang ko mengandung eh?

angah:xde lahh(dia saje cakap x)

aku tanya balik sebab x sure, pagi tadi mamai2, rasa cam dalam mimpi, tp sebenarnya betullah, myb sbb excited sangat tu yang dia cita kat aku pagi tadi, hahahahah, so x lama lagi bertambahlah ahli keluarga En Kamaruddin dan Puan Rafisah.

selang beberapa hari lak aku dapat tahu kak ayu, my bro punya wife, my sis in law pregnant anak kedua lak, wowwwww, bukan bertambah satu tapi dua, tekejut jap aku dengar, Alhamdulillah, x lama lagi riuh la rumah ni, raya mesti lagi meriah, lagi banyak pilihan untuk aku buli, hahahahhah, beza pun sebulan, kak ayu lewat sebulan rasanya, dua2 dijangka lahir akhir tahun ni, hope tahun ni lah, kalau 1 hb 1 2009 ok gak, rare, hehehe, yang penting semunya selamat dan sihat, penatlah my parents lepas ni jaga cucu lak, dah penat jaga anak kene jaga cucu lak, yang lagi best baru nanti my bro n my sis tahu camne rasanya jaga anak, macam tulah our parents rasa bile besarkan kami, hahahahha, all the best yahhhh!!!