Followers

Saturday, June 7, 2008

topic for the day:pregnancy



hpp ho!

topik hari ini kehamilan, heheeeee, xde lah nak bincangkan isu kehamilan, cuma nak cerita benda-benda berkaitan je, rasa-rasa dalam gamba atas tu sape yang tengah hamil?, hahaha, jawapan yang agak senang, sudah nyata dan jelas, hahaha, xde lah, main2 je, xde sape pun yang pregnant, saja je, yang tengah pakai baju hijau tu my sister, yg lain tu kawan2 dia, lokasi???, rahsia, hehee

sebenarnya nak wat entry pasal our 'upcoming' family members, members???, uyeahhh, tahun lepas my family dapat seorang ahli baru, muhammad akid, my brother punya anak, dah nak masuk 8 bulan dah, dah pandai bertahlil, tunjuk bintang, dan menyahut kalo orang panggil nama+dah pandai tepuk tangan+makan ice cream ngan nasi butter, hahahah, advance budak ni, nanti aku upload gamba latest dier

hujung tahun lepas lak my sister, fauzus kahwin, dah nak 6 bulan lebih dah dia kahwin, dah pregnant dah pun, cite pasal dier pregnant ada mende kelakar nak cite ngan korang, citenye camni, satu pagi... hahaa, cam drama lak, satu pagi aku g dapur, dalam pukul 8,9 pagi camtu, biasalah pagi kalo bangun cari air batu, gejala x sihat, tengah2 buat air tu angah datang, angah tu fauzus la, my sister tu, dia memulakan perbualan,hahaha

angah: x lama lagi ko jadi unclelah lang(alang, aku lah tu), lahir sama bulan dengan ko.

aku:(dengan terpinga-pinga+blur, aku tanya balik)nape?

angah:angah mengandung kot, dah 2 minggu, tapi x confirm lg, lom cek kt hospital

aku:(masih blur lagi+terkejut gaklah, sambil terfikir, 2 minggu???confuse jap, myb dier cek pakai alat pengesan kehamilan kot, sambil blur n xde mood sbb mata ngantuk lagi, aku masuk bilik balik, tidoooo,heh)

sepanjang conversation tadi angah mmg macam happy gila, hahaha, bile dah bangun aku tanya balik kat angah

aku:pagi tadi ko cakap kat alang ko mengandung eh?

angah:xde lahh(dia saje cakap x)

aku tanya balik sebab x sure, pagi tadi mamai2, rasa cam dalam mimpi, tp sebenarnya betullah, myb sbb excited sangat tu yang dia cita kat aku pagi tadi, hahahahah, so x lama lagi bertambahlah ahli keluarga En Kamaruddin dan Puan Rafisah.

selang beberapa hari lak aku dapat tahu kak ayu, my bro punya wife, my sis in law pregnant anak kedua lak, wowwwww, bukan bertambah satu tapi dua, tekejut jap aku dengar, Alhamdulillah, x lama lagi riuh la rumah ni, raya mesti lagi meriah, lagi banyak pilihan untuk aku buli, hahahahhah, beza pun sebulan, kak ayu lewat sebulan rasanya, dua2 dijangka lahir akhir tahun ni, hope tahun ni lah, kalau 1 hb 1 2009 ok gak, rare, hehehe, yang penting semunya selamat dan sihat, penatlah my parents lepas ni jaga cucu lak, dah penat jaga anak kene jaga cucu lak, yang lagi best baru nanti my bro n my sis tahu camne rasanya jaga anak, macam tulah our parents rasa bile besarkan kami, hahahahha, all the best yahhhh!!!

No comments: